Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att följa gamla mönster


De svåra stegen


Så enkelt
trampa på gamla stigar,
så hemtamt,
även om stigen
leder rakt ned
i bråddjupet.
Den är ju ändå så bekant!
Jag vet vad som väntar


Så svårt välja nya stigar
Kanske runt hörnet
det väntar otäcka troll
.........
vänliga änglar
.........
ogenomtränglig djungel
.........
vackra blomsterängar


Blir ju så osäker
inför det okända
Kanske bäst jag
följer min gamla
bekanta stig,
även om den leder
rakt ned i bråddjupet.
Jag känner ju mig så hemtam!




 




Fri vers av Nic
Läst 217 gånger
Publicerad 2005-06-29 23:28



Bookmark and Share


  Jessi
Du har så rätt så! Det är så lätt att säga att folk måste gå vidare, men få vet hur himla jobbigt det är. Jätte bra
2005-07-03

    Idun 1
Välj den stig som ditt hjärta vill, våga prova nya vägar, utmana... annars lätt att fastna i "gamla mönster" bekvämt. Jag tycker om din text för den säger mig så mycket...
2005-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Nic
Nic