Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var gränsen mellan himmel och helvete går är väl ingen som vet riktigt säkert!?


Himlens bakgård

På himmelens bakgård
är änglars kläder
inte fullt så lysande och vita

De som går där vaktar porten
ut mot gränden
den som leder ner till de olyckligas kvarter

Ingen släpps ju in den vägen
så den passas noga
och sådant gör vita kläder grå

Ty när någon stoppas
för att de hoppas på
att slinka in utan bedömning

är det inte de med rent
i sitt bagage
och det kan färga av sig på den renaste av själ

Varför denna bakgård finns där
är nog ingen som vet varför
Den följde med på köpet
när himlen skildes
från det som ligger längre ner.




Fri vers av Dionysius
Läst 352 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-02 06:59



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En sak är säker: Det finns ingen gråzon.
2008-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius