Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Jag kom i alla fall hem med en handväska, åtta trosor och hundratjugo c-vitaminer

 

Fel att påbörja kortärmad-tröja-terapin en dag på stan. Trådsmala tonåringar fluttrar omkring på shoppingcentrat i jakt på vita linnen, läcker make-up och dingligt glitter. Ursäkta flickor, ursäkta, old pathetic lard-ass coming through. På galgarna i handen hänger mina förhoppningar i 100% bomull. Jag tränger mig fram genom klungorna med kläderna över huvudet, och vi provrumsköar tillsammans, jag och en liten pyrande glädje över kanske-mina byxor och kanske-mina tröjor. Fast i provhyttens mörkbleka sken hånler verkligheten åt min spelade likgiltighet när sommarkläderna kniper ihop halvvägs på. Självföraktet växer i halsen när jag hänger tillbaks sommardrömmarna i butiken.

På väg till parkeringshuset speglas mina degiga husmodersöverarmar i skyltfönstren. Fladder, fladder. Gung, gung, gung. Skrattare, fnittrare och leingar på gågatan utmanar mitt mantra; inte åt mig. Inte åt mig! Framme i bilen i p-husets svala mörker väller besvikelse, självömkan och jaghat ut ur ögonen. För första gången på länge vill jag göra mig illa. Men jag bara snörvlar och sitter och snörvlar och hoppas att ingen ser mig. Nånsin.

 

 
Övriga genrer av Tabes
Läst 446 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-06-03 18:50Bookmark and Share


  glittertindra
:) slå på lite musik i din ensamhet och gunga på hela härligheten och njut över att vara kvinna ändå, lard-ass och husmodersöverarmar till trots, dansa bort all denna hopplöshet och möt världen med ett leende.. för det svänger mer om tanter än om småtjejer... :)
2008-09-20

  Jojo
Jag blir så djupt berörd av detta. Känner så väl igen mig. Kände så även som fnittrande tonåring och som vuxen. Och just slutet av texten. Ensamheten i bilen blir så påtaglig och och viljan att göra den inre smärtan kännbar.
Fast vet du, det finns vägar därifrån. I vår har jag handlat kläder med glädje och stolthet (men plånboken är tom).
2008-06-11

  Göran P Rödholm
Fabulöst fin. Jag golvades redan vid \"fluttrar\". Vilket ord! Det är såna här trollspötexter som kan få allt självförakt och jaghat att långsamt lösas upp och försvinna i en gryningsgrann himmel av självrespekt och jagförälskelse.
2008-06-07

  Lia-Lej
Du skriver så att man får stadsstress i hela kroppen!!
2008-06-05

  Rosmarin
en härlig text med svart komik.

Jag känner igen mig så väl, och det är så skönt att inte vara ensam...och sen tänkter jag på de unga vackra tonårsflickorna du beskriver i din text, att dom är ju inte lyckligare än vi, fastän dom kan bära vita linnen mm

Tack för att du skrev det här!
2008-06-04

    Nattviol
en helt fantastiskt ärlig
självbetraktelse!
och jag skriver under
på vartenda jävla ord!!
mycket bra!

låt oss dingla med
gumdallriga armar tillsammans -
och skratta åt eländet istället!

; ))
2008-06-03

  Hannadraken
Jodu. Jag både skrattar och snörper min mage i ont. Såhär kan det vara. Att gå på stan och handla borde vara försett med varningstext. (och det där mantrat.... wow! så härligt att du vågar skriva den här texten. Respekt!)
2008-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Tabes
Tabes