Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tj-EY-ki ay-OR-tuh


METRO AORTA.



mina händer skakar

mina händer skakar

av blodet som forsar fram i mina vener
över benen under huden

likt hur tunnelbanevagnar skakar
och kränger över spåren

genom tunnlar
ut ur mörkret
ut i ljuset
och tillbaka

och ingen vågar hoppa framför
och ingen vågar kliva på

och jag vill bara stanna
och jag vill bara stanna

men mina vener har inga stationer

för ingen har bett mig att stanna
eller om att få följa med

så mina händer fortsätter att skaka
likt tomma tunnelbanevagnar

av blodet som forsar fram i mina vener


och mina händer skakar

och mina händer skakar




Fri vers av Johannes
Läst 749 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-06-04 11:21



Bookmark and Share


  Lena Krantz VIP
Ja det var en bra liknelse, tunnlar som vener och blodet som forsar likt tunnelbanebagnar!
Starkt!
2008-06-07

  Lena Renman
Mycket kraftfullt och målande! Tack
Lena
2008-06-07

  Lola
Jösses Ofelia vilken snygg liknelse - tunnelbanesystem och vener.
Titeln, mannen, är fantastisk.
Jag är djupt impad och sparar denna i en liten ask för kommande musikalisk utveckling.
2008-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Johannes
Johannes