Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ceremonier

                                                   

Rullstol skjuten av griftegårdsfåglar längs barngravar
i gräset jagar sekler varandra på
lek som djurparkens sjölejon ditt namn
inte ristat i sten än fallna
fågelunge i griftegårdsgräs vem bor i
ditt hjärta? vem bor i din
dröm? inga våfflor gräddas inget kaffe
säljs på griftegården där sekler jagar
varandra på lek som djurparkens sjölejon


                    
   o
Sovande brud i Hoppets kapell barnahuvud   r
på kudden Bach talar tankfullt rör   d
läpparna ljudlöst med tysta ögon kista   f
prydd med sommarblomster onsdag eftermiddag
         fundamentala   ä
ting aldrig unika kantorn tittar på   s
klockan huden öm efter mötet var   t
vi här? men ändå borta? ryk   n
ur skorsten nära Hoppets kapell matriark   i
ceremonimästarens slitna blå sol rullar förbi   n
  g

                    ____________________

      Fot darrande av spänning var är
   alla som inte blev till? urna
      med aska som ska sättas unga  
   nakna män betjänar svartklädda ordet skulle  
      du helst ha varit en annan? en annan
   en annan dikt än den som 
      blir läst urna att omfamna svart
   hårdflätat tunt rep av hår att
      sänka urnan ner i hålet med

 

                        




Bunden vers av mikael ejdemyr VIP
Läst 2322 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-06-04 16:44



Bookmark and Share


  Göran P Rödholm
En av dina bästa. En stor njutning att läsa. Orden vänder i väldigt överraskande krokar och svängar. Luftig och tät på samma gång.
2009-05-22

  objekt3
Inne i Hoppets kapell (där vi alla varit en gång för mkt)
Bach som smärtsamt vackert ramar in livet
nära döden jag fångades av
dikten som kändes så långt bort i sin darrande närvaro.
Var är du? Var är du nu? Var är jag? Vem är jag nu?
2008-07-08

  Marita Walldén
Vilket lugn jag fick och vilken sorg jag kände när jag läste. Dessa två brukar väl inte höra ihop? Det gjorde fysiskt ont i mig när jag läste och denna dikt kommer jag återvända till många gånger för att hitta mer. Den innehåller mer och mer för var gång man läser den. Bokmärks och applåderas.
2008-06-06
  > Nästa text
< Föregående

mikael ejdemyr
mikael ejdemyr VIP