Denna har blivit publicerad i tidskriften Sirwan." />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland speglas Livet i dina ögon...Ibland speglas Känslor i orden.


Denna har blivit publicerad i tidskriften Sirwan.



Livets Spegel

Spegelbilden är suddig,
tårarna är ivägen innanför ögonen
men Tankarna är så skarpa
att det gör ont.
Spegeln visar det Ni ser,
ett leende ansikte.
Ser det verkligen så äkta ut?
Ser ingen Flickans osynliga tårar?
Nej, hon är duktig på att le.


Lycka
Sorg
Allt om vartannat
Förvirring

Flickan är en bra skådespelare,
bra på att låtsas.
Ingen ser ju det uppenbara.
Kanske går det att lura sig själv också?
Du Är Glad. Ditt Leende Är Äkta.

Sluta titta!
Snälla, stanna på ytan.
Vad händer om Någon ser för djupt?
Tänk om Någon ser förbi Hennes skådespel.
Vad skulle då hända?
Se Henne, Hör Henne, Lyssna på Henne...
men stanna på ytan, går det?
Förvirring i Livets spegelbild

Vem är Flickan med regndroppar i Tanken,
men ett leende på läpparna?
Vem är Flickan som desperat söker
uppmärksamhet,
men som samtidigt är osäker på
om Hon vill ha den..?
Vem är Någon som vågar komma nära,
se djupet utan att backa?
Finns Någon?
Finns Flickan, eller är Hon bara en sida
av en flicka som inte vågar vara ledsen?

Var är Spegeln som speglar Livet, som det är
inte som det ser ut att vara?




Fri vers av VampyrÄngel
Läst 986 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-06-07 15:25



Bookmark and Share


  Den outtalade
Jag skulle villa ha dig i en stol på mitt rum så att du kunde viska
alla dessa underbara ord när jag skulle sova.

Du lyckades verkligen att fånga tankarna...

SUPER<3<3<3
2009-04-11

  Jean-Michel Orblin
bra skrivet!
2009-03-13

  -Linnéa-
Gillar ditt sätt att skriva och fundera.
Härliga meningar.
2008-08-01

    sunnanvind
skapar tankar o funderingar...mycket bra!
2008-06-10

  camillala
igenkännande, gillar beskrivningarna!
2008-06-07
  > Nästa text
< Föregående

VampyrÄngel
VampyrÄngel