Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gasarbete

Hårda stålskelett

sig högt reser

borrande djup

ä

Upp och nerför

andlösa trappspring

arbetsmyrorna ilar

ä

Matar på med rör

tills botten

är nådd

ä

Dygnet runt

det borras

utan slut

ä

Bara stopp när

till nytt borr

bytas behöver

ä

Riggmanskapets fyra

tvåskift arbetar

varannan vecka  

ä  

I villavagnar

mätinstrument

avläses dag och natt

ä

Gasmängd och sort

prover tas var 10:e fot

analyseras

ä

Datorbevakas tvåskift

sju dagars arbete

varje vecka

ä

Enda längre vilan

mellan två uppdrag är

om svårlöst problem uppstår

ä

Vilotimmarna

framför datorn

tillbringas

ä

Hälsningar

skickas och fås

saknad nära och kära

ä

TV och prat

gamla historier

blir som nya

ä

Hålet säkrat är

13 400 fot

gasen flödar

ä

Riggen monteras ner

ny plats anvisas

några dagars vila väntar

 

080601 




Fri vers av Gunilla VIP
Läst 648 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-08 19:02



Bookmark and Share


  genni
Jag förstår att du sett det på nära håll, bra att bli upplyst, de är helt otroliga som jobbar som de gör.
2008-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Gunilla
Gunilla VIP