Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
push my back so i make sure
you're right behind me as before
yesterday the night before tomorrow



En stunds liv

 

Letar tårar längs kinder
längs nyckelben
i handflator
i pojkars tröjor

 

Leter minnen, leenden
vila

 

Söker gator, nätter, sängar
famnar
Klackar för att lyftas upp
gatlyktor för stöd
ögon för överlevnad

 

och jag överlever
för alternativet vore värre än döden

 

Plockar tårar från pojkars kinder
och leenden stjäls att bli mina
Dikterar minnen om en tillvaro
en stunds liv




Fri vers av Sländan
Läst 766 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-06-09 16:45



Bookmark and Share


  Pojken i Svart
Dina ord målar upp bilder i mitt huvud. Bilder delvis skapade delvis sanna. Känner väl igen mig i det du beskriver även om det för mig oftare varit i flickors tröjor jag letat tårar...
Texten har en fin rytm och du lyckas hålla den starkt rakt igenom med dina målande beskrivningar. Riktigt bra och gripande text!
2008-07-25

  katt.inc
\"Letar tårar längs kinder

längs nyckelben

i handflator

i pojkars tröjor\"

En inledning som jag tycker är mycket fin, jag tycker hela dikten är fin men inledningen är något extra och jag gillar hur du återknyter slutet med början,

\"Plockar tårar från pojkars kinder\"

Mycket bra tycker jag.
2008-06-09

  Bubamara - Maria Zakrisson
sökande efter liv som överlevnad
det är styrka

gillar formuleringarna, de små inblickarna som blinkar förbi och ger ett förnimbart skeende. en historia.
vackert så.
2008-06-09
  > Nästa text
< Föregående

Sländan
Sländan