Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ej renskrivet


I giraffernas skugga finnes hopp


Två gamla hjältar sitter
i giraffernas skugga
filurar över livet och kärleken
slagna men aldrig besegrade
öppnar den första flaskan öl
och blickar ut
över det lugna kluckande vattnet
och på andra sidan
-Söder

Och det blev aldrig nån villa på Djursholm
för de vet nåt som inte andra vet
lutar sig mot den rossliga betongen
och låter solen skina på dem

Ja, solen skiner för dem idag
för de som kämpat och slagits har
för det är inte alltid lätt
att vara hjältar
att vara lejon

Och somliga skulle nog säga
att det inte är mycket att önska
att det inte är mycket till tillvaro
men det är exakt vad det är

Det här är livet

Och de bestämmer sig för att bada nakna
för det här är en bra plats för nakenbad
och hoppar i
och när de kliver upp åker en turistbåt förbi
med tyskar, jänkare och japaner
och två hjältar vinkar och ropar:

- Det är vi som är den Svenska synden, skål!




Fri vers av Pontus W.U
Läst 767 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-06-10 00:21



Bookmark and Share


    oscar70
Se där, vackert! Je var där och det är nice om en plats, om en känsla, om ett liv. De finns över allt... de slagna men ej ännu besegrade. Dessvärre vännen finns även de besegrade. Låt oss leda dem till vår plats, punkten för fria tankar och ett fritt liv. Bara skapa.
2008-07-16

  Malinosa
Fin berättelse om klyftor och vänskap och en skål för livet. Gillar när du berättar lite i gåtor och använder dig av djur och fina miljöskildringar.
2008-06-18

  Latifa Baker
Kanooooners! Tumme upp o ett fånigt flin! =)
2008-06-10

  Mats Henricson
Ett HÄRLIGT fragment från FOLKETS Sverige !
2008-06-10

  Ilona _L
Mmmm... det är det här som är livet!

\"slagna men aldrig besegrade\"...gillar den meningen!

Skön beskrivning!
2008-06-10
  > Nästa text
< Föregående

Pontus W.U
Pontus W.U