Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Publicerad första gången 2008-05-08 kl 18:30


Håll tankarna på håll




Nu märker du att det du ser är ljus
och går du gatan ner så möter du så många liv
som leker sin rutin
Och om du ger en blick och ler så kanske en i mängden ser
dig
och får dig känna som att allt är som det ska

Och där du går noterar du: smaker, ljud och dofter
som kanske minner dig om det du ångrat att du glömt
Så du minns
så det känns
men för varma tankar bränns
En utbränd lever farligt så håll tankarna på håll



Tappa inte modet!

Sluta aldrig gå!

Titta inte bakåt - där finns ingenting att få

Ta dig i kragen!

Ha alltid koll!

Va på din vakt och håll din takt och tankarna på håll



Ståendes i morgondusch,
~ i morgonrush, i Stockholmspuls ~
och känner alla runt dig som har saker till att gå
Men inte mer än så!
Inget tål att tänkas på
Släng allt grubbleri i vasken
Sluta gråta bakom masken
men håll foten från klaveret och ha tankarna på håll

Le för fan, din pajas, le!
Krämporna vill ingen se!
Plåstra snabbt om såren och gör sen en snygg entré



Gräv inte ner dig!

Sväva inte bort!

Längden spelar ingen roll för underbart är kort

Ta ett steg i taget!

Sjung inte i moll!

Inget som du känner kommer spela någon roll


Håll händerna på ratten
Håll huvet ovan vatten
Håll jävligt hårt i hatten



Håll tankarna på håll





Fri vers av Skalet
Läst 367 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-12 09:05



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
\"Skratta, Pajazzo\".

Det här skulle kunna bli en veritabel smash hit.
2008-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Skalet
Skalet