Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NATTGLIM

Var är den vackra blomman från igår?
Hon står här sluten, stumt och oförsonligt.
Jag vet ej, ska jag ta det här personligt?
Vem är hon? Outgrundligt styv och svår.

Och medan solens skiva sakta går
till vila står hon alltjämt oresonligt
och blundande, men likväl spefullt honligt
hon vaggar där i aftonbrisens spår.

Jag stannar medan dunklet faller ner
på fältet där jag sitter, som ett flor.
Då ser jag hur hon spricker upp och ler

- allt är visst inte alltid som man tror:
i skymningen kan de asketiskt fromma
slå upp förföriskt doftande sin blomma.




Bunden vers (Sonett) av Lars Anders Johansson
Läst 669 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-06-12 12:04



Bookmark and Share


  papessa
tjusigt
2008-06-12

  Sanningsägaren VIP
Bara titeln är underbar i sig
versmått och annat är jag okunnig om
men jag tycker att den flyter bra
och inga krystade rim
dock bilderna och historien
som du får fram är
ljuvligt skön/a
Åsa
2008-06-12

  Sofie Viktoria
En mycket vacker sonett!
2008-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Lars Anders Johansson
Lars Anders Johansson