Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konsten att påverka med sin existens


Om jag var ett mynt

Om jag var ett mynt
skulle jag inte vilja vara med i någon vadslagning.
Jag skulle inte vilja bo i någons plånbok
ej heller i någons bankfack.
Jag skulle studsa från hand till hand,
över sjö och över land...
Jag skulle mätta mångas magar
och förvandla dag till dagar

Om jag var ett mynt
så skulle spränga alla spargrisar
och fängsla alla svin
och kasta pärlor till Pank-ankorna!

Jag skulle smitta så många människor som
jag bara förmådde.
Med goda bakterier som fick människan att le
skulle jag sprida sjukdomen le-sjukan.

Sen skulle jag kasta mig i en smälta
av guld.

och dö lycklig

Och förhoppningsvis skulle jag räntat av mig under tiden!




Övriga genrer av Jaramald VIP
Läst 426 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-06-13 12:28



Bookmark and Share


  mare VIP
Mycket bra formulerat.......
2009-01-19

  Cris
Vad härligt! dikten spritter av optimism, framåtanda och kämpaglöd.
Jag hoppar med orden och myntet vidare ner tills slutet.

gulligt med räntorna i slutet
2008-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP