Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattens objudne gäst


Under dygnets mörka timmar
händer det att en objuden gäst
tränger sig in i mitt huvud


Hans syfte är att tränga bort alla
mina goda, snälla tankar
Han är svart, slemmig, har hundra ben
och jag tror han kryper in genom ena örat


Väl innästlad i mitt huvud sätter
han krokben, knuffas och slåss
Dessutom sprutar han ut en
sörja av svart klibbig massa
så mina goda tankar har
väldigt svårt att ta sig ut


Dock har jag funnit ett sätt
att jaga bort honom
Han är allergisk mot skratt
Skrattar jag springer han iväg på
alla sina hundra ben som
den fege räddhare han är


Så därför tackar jag alla
diktare som skriver om
fulla lampskärmar,
vackra timmermän,
förlorade strumpeband
och annat som får mig att skratta




Fri vers av Nic
Läst 265 gånger
Publicerad 2005-07-03 21:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nic
Nic