Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

även



fastlimmad vid barbordet
det i köket eller det på andra långgatan
speglar turkosögonskugga i glaset

skrattmåsarna skrattar högre än någon klarar av
vad är det för jävla natt inatt idag

det trillade ett glas på spårvagnen
glasbitar på skorna och det var så typiskt
vinglas i hundra bitar
kanske tusen eller fler
jag la dom i innerfacket på väskan
jag har dom med mej hem
man kan tro att jag kommer skära mej på dom imorgon

på andra sidan gatan är persiennerna nerdragna
på andra sidan gatan
finns ett hus lika fult som mitt eget
jag känner det inte men det skrämmer inte heller
jag undrar
lyckosamma tursamma och tegan and sara
föräldrar mormor och flickan i röd klänning
skrattar dom nu

röklukten ligger tät kring tegelstenarna
man kan ta på den ifall man vill
seg som kola men också mjukare än vaniljglass
förskönar eller förfular beroende på
spegelblanka genom fönstret
ligger omslingrade bland bomullen
sitter skrikande på sista trappsteget

det finns paradisträd
passionsblommor
solrosor och alla vissnar dom ändå

jag skulle kunna slicka vaniljglass från din mage
jag skulle så mycket




Fri vers av Ebba
Läst 327 gånger
Publicerad 2008-06-13 22:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ebba
Ebba