Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
några funderingar


Våran värld (det jag ser skrämmer mig)

Det är farligt att blint lita på någonting, på vad som helst.
Demokrati är ett begrepp en överväldigande majoritet sluter upp bakom och stöttar utan att för den delen se att begreppet långsamt förändras framför deras ögon. Över 400 miljoner europeér anses av våra valda representanter vara för dumma för att kunna ta ställning till något som påverkar oss själva.
Snart är demokrati synonymt med överstatlig inblandning i våran privata sfär.
Vi som medborgare omyndigförklaras till den punkt att vi anses vara för inkompetenta för att ha någon bestämmande rätt över våra egna liv.

Det är ingen hemlighet att demokrati \"försvaras\" av högst odemokratiska metoder. Men vi är så jävla rädda för varandra att vi omfamnar integritetsinkräktande reformer som skenheliga politiker prackar på oss för våran egen säkerhets skull.
I lokaltidningen här i Östersund kan man läsa hur våra egna medborgare argumenterar för utökad bevakning av våra offentliga platser. På tisdag röstar riksdagen och våra förtroendevalda om avlyssning av kommunikation över sveriges gränser. Dom säger att den som inget döljer har intet att frukta. Fuck you din feta jävla kostymbög, jag har inget att dölja så följaktigen ska jag inte övervakas. Jag kan inte ens gå på ica och handla utan att ett dussin kameror registrerar mina rörelser och om jag hade varit dum nog att använda ett ica-kort hade mina köpvanor registeras.

Jag kan bäst beskriva det som Dubbeltänkande i sann George Orwell anda, att i vårat fria västerländska samhälle anses individualitet vara en mänsklig rättighet, men dock är det som förväntas av oss konformitet.

8000 människor om året lämnar jordelivet pga alkoholrelaterade skador, för att inte tala om misshandel, våldtäckter och skadegörelse. Men att i stilla ro röka en joint gör dig till en kriminell person, det lustiga är att genom hela mänsklighetens historia har inte en enda person avlidit pga av skador direktrelaterade till cannabis.
Övriga genrer av Furious Stylez
Läst 263 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-06-15 20:45Bookmark and Share


  Seasons VIP
Lika starkt som en svidande örfil i ansiktet. Funderingar som är högst aktuella, mycket bra.
2009-05-03

    Favoritmorsan
Men så rök då din hett efterlängtade joint då. Så kan du väl anmäla dig dig till vetenskapliga studiersom bekräftar allt du säger, att det är så ofarligt.
2008-06-22

  Claes Eliasson
Det du säger är skrämmande riktigt! Och förjävla läskigt!
Problemet är att alla jävlar känner precis som jag: Ah, fan vad jobbigt att bry sig!
Tyvärr är det ju så, alla jävla pengakåta moderathoror roffar åt sig medans medelsvensson sitter i sin soffa och är för trött för att ens orka bry sig.

Fight the Power! Fight the System! om du orkar vill säga...

Jävligt bra text!
2008-06-16

  Inkarasilas
YTGyhasofjhpuetrh! Grejen är att bli papperslös, i avsaknad av en enda liten jävla övervakning av jaget och visst fan instämmer jag till fullo, odlar hela fucking balkongen med Scarlet poppys och inväntar tiden då folk chippas och varje rörelse registreras, eller vänta...Det finns visst redan i föregångslandet Wunderbaaaara U.S of fucking A. Hey ey, fundera vidare kom med lösning, skicka svar till Jamaica, plåtskjulet 45 kvinnan i hängmattan with noName und en grogg i näven lapandes sol. Sen, komtentan av allt -Big Brother är fan ruskig, vakande ögat med Minority Report, brrrrrrrrr.
2008-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Furious Stylez