Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en lilja till din grav


sår i pappas däckspår


i en låda fylld av legosoldater
blåa bilar och kvinnobilden
fladdrandes i vinden

färdas vi åter längs route 66

utlöser granater i halsen
blåser bort vår ungdomstid i skuld

och även fastän vi
har hela världen i våra händer

målas knutarna svarta
runt våra röda torp




Övriga genrer av Daniel_78 VIP
Läst 945 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2008-06-15 13:20



Bookmark and Share


  Baystream
Flyter, starkt och förmedlande från första bokstav till den sista.
Gillas!
2018-09-29

  Anders Nordlander VIP
Fint
2017-12-02

  Christer Eriksson
Nostalgi och uppväxt. Jag tyckte mycket om denna, som jag tycker dikt (inte bara ord). Jag tycker konstruktivt att du har en fantastisk sista rad (- svarta).

”målas knutarna svarta
runt våra röda torp”

” målas knutarna
runt våra röda torp”

Ta med dig den eller din variant till någon framtida dikt, jag tycker du blir för tydlig när du använder ordet ”svarta”, men det är som jag tycker. Det var bra ändå, inget snack.
2008-06-18

  ßluie VIP
Det blev fel.
Skulle skriva; det är märkligt vilka spår det finns.
Identifikation!
Mkt bra!
2008-06-18

  tom boreland
snygtt lirat
2008-06-16

    © Birgitta Wäppling VIP
Fin titel med tvetydighet redan i första ordet.

Texten är målad med stor precision och skicklighet, kring ett tema som har sorg och saknad som sina förtecken.
2008-06-15

  Fredrik P. VIP
mycket stark
minnespoetisk
bild av drama
sorg och saknad...
2008-06-15

  Jaramald VIP
Bra och direkt.
Gillar \"utlöser granater i halsen\"
Rubriken är talande.
Skulle bara kunna täka mig att
läsa slutmeningen utan ordet döda
det känns redan definitivt...
2008-06-15

  Erik L
Symbolik och mycket bilder i denna, gillas!
2008-06-15

  Markattan
Svart, men bildrikt.
2008-06-15

    Askes
Ah, jäkligt bra!
2008-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP