Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att tveka och slutligen våga


Det tvekande fröet


Liggande inbäddat
så litet
så säkert
i sitt skyddande hölje
avvaktande
tvekande i mörkret
under markens trygga täcke

vågar fröet
slutligen
slita upp sitt skal
klättra uppåt
mot eterns
spännande värld
av ljus, färg, dofter
och vindens friskhet


 

 




Fri vers av Nic
Läst 182 gånger
Publicerad 2005-07-04 17:07



Bookmark and Share


  Almaz
Otroligt vackert om att våga. Läcker metafor. Precis så är det.. Man tvekar...men när man väl vågar, då känns det så underbart! Mycket fint skrivet om detta!!!
*Andas hopp*
2005-07-04

  Bodil Sandberg VIP
Såå vackert - det finns ju också mycket att relatera till vilket gör dikten speciell
2005-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Nic
Nic