Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte lång stund kvar innan det vänder...


Midsommar

Brunbrända barnsben
Springer, dansar
Hoppar och njuter
Fingrar greppar

Om blomskaft
Bryts av
Doftar
Blått, gult

Vitt och skirt
Barnskratt blandas
Med sång
Skrovlig, klar

Fnittrig flyger
Genom den
klara luften
som är

blommor binds
till kransar
till stammen
av den

stång som
rests av
händer många
ljuvlig är

midsommaraftonens spröda
förhoppning om
den känsla
som är

kärlekens budskap
i väder och vind
kind emot kind
andas tyst

njuter av
solnedgångens dofter
promenader genom
den ljusa

nattens mildhet
dofter
enstaka fågelsång
så småningom

en serenad
av nyvakna
småfåglars kvitter
vågors skvalpande

slag mot
bryggor där
man dykt
ner i

det svala
mjuka vatten
som sakta
värmts upp

händer som
möts i
ett grepp
av kärlek…

17/6-08





Fri vers av Solgladje
Läst 357 gånger
Publicerad 2008-06-17 23:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Solgladje
Solgladje