Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SVENSK MIDSOMMAR

Vi firar den ljusaste natten på året

den skira och ljuva så fylld av mystik

Många bär blomsterkransar i håret

och dansar på logen till spelmäns musik

 

I midsommarnatten, den mytomspunna

ses flickorna leta efter blommorna sju

De vandrar på ängar i klänningar tunna

söker svar på den viktiga frågan just nu

 

När solen har sänkt sina strålar i väster

och fullmånen börjat sin nattliga ban

Vi sitter kring långbordet med våra gäster

och allsången klingar bland tallar och gran

 

 




Fri vers av Yvonne
Läst 655 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-06-21 14:49



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
Den här ska tonsättas..helt bedårande fin Yvonne..så förlusterlig..ska absolut sjungas på midsommar...sparar jag..applåderar jag!!!
2008-06-29

  Michaela Dutius
Djupt i våra svenska hjärtan har du hittat orden som målar bilden av det mest svenska av allt- midsommarens mystik
2008-06-26

  Erik L
Du lyckas fånga själen i den svenska midsommaren väl här tycker jag.
2008-06-22

    Aurora Borealis
Ingen kan rimma som du! Bra skrivet!
2008-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Yvonne
Yvonne