Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skratta ni - jag gråter

Min längtan har somnat
ligger i kuvös
med hjälp att andas
för att inte ta bort allt
att bedöva hunger
som en gång fanns

Vad slår du vad om
mitt liv
eller min kropp
och vem ska segra
i denna midsommarnatts
mardröm

Den som gnager mitt hjärta
det som sårar mitt inre
som du bara kastar bort
och allt är ett stort skratt
från dig
från er
Men jag då

Ja skratta ni
åt det som ni kan
mina tårar som blöder
tänker jag inte visa mer

Och min längtan
som fanns
en gång i tiden
den som är borta
har ni tagit bort ännu mer

Nöjd
eller ekar skratten än

Men jag lovar
ni skulle skrattat ännu mer
om ni sett mig i natten
i ösregn
Dränkt
av vatten och tårar
och min spegelbild -
ett spöke
som skrämde även mig

Ja ni skulle skrattat ännu mer
men detta ger jag er inte

Detta är för mig
att begrava
gå vidare
och andas
i min kuvös






Övriga genrer av Vilsen Annette-hittar vägen
Läst 917 gånger och applåderad av 34 personer
Publicerad 2008-06-21 19:26



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jag som just sett filmen 'Stolthet och fördom', till vilken jag både skrattade och kände lust att gråta (Donald Sutherland, i sin roll som pappan var verkligen magnifik) att därefter läsa dessa rader rör än mer mitt hjärta, bokmärker förstås genast
2008-12-28

    © Birgitta Wäppling VIP
En stark text som berör när man läser.
Applåder!
2008-12-27

  aol
dina ord av vemod ändå strk livspoesi berör mitt hjärta så fint
2008-07-30

  BIL
väldigt väldigt fint..
applåd!
2008-06-26

  Ola Rydberg
Mycket berörande
gillade inledningen skarpt
(Min längtan har somnat
ligger i kuvös)
2008-06-22

  ~~*MariamAurore*~~
smärtande ömma rader
som stannar kvar
i hjärtat länge

vackert
2008-06-22

  devilsangel
aaaj! en text som gör mycket ont att läsa men så bra skrivet!
2008-06-22

  J A Nicander
Dina ord skär i mitt hjärta, skapar en sorg och ilska inom mig. Det är bra, det är mycket bra. Väl beskrivet ur känsloperspektiv och effekten blir kvarlämnad en rejäl stund efter läsning.
2008-06-22

  Maria Zena Viklund
smärtande ont, bra skrivet!
2008-06-22

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Den gör ont
2008-06-22

  -Ulla Tilemo- VIP
Så mycket smärta! Den känslan berör mig starkt, och jag känner igen mycket i den här texten.
Den sårbara hudlösheten
Den oerhörda utsattheten
Den kan man inte ge åt vem som helst.
Den får enbart den man är säker på.
Den man vet kan hantera den.....
(Applåd)
2008-06-22

    Lindizz
Ord som fångar mig som läsare, berör..sorgset vemodiga rader i vacker form.
2008-06-22

  Hildegun Relefors
sorgset vackert!
2008-06-21

  friheten
Bra!

\"Och min längtan
som fanns
en gång i tiden
den som är borta
har ni tagit bort ännu mer\"
2008-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Vilsen Annette-hittar vägen
Vilsen Annette-hittar vägen