Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jojomän, det handlar om min mor och far. Studtals ris, och studtals ros, så här i detta fall. Ty ärlig är jag mest som bäst.


Mor och Far

Plötsligt såg jag
på något vis
min mor och far
i ett morgondis

De står där stolta
hand i hand
raka i ryggen
med tro på varann´

Ingen har kunnat
fälla deras kraft
och alla runt omkring
beundrar allt de haft

Och skall få
i alla dagar
Så livet ger
den som behagar

Så om du undrar
hur det ska gå
bry dig icke
de är ju två

Som skapat allt
du omkring dig här ser
och icke röra
det ska bli mer

Och om du säger
"låt hoppet fara
som in här gå"
Nej, ingen fara...




Fri vers av Tellus Fortuna
Läst 488 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-06-21 20:46



Bookmark and Share


  Prästen utan religion
Så om du undrar
hur det ska gå
bry dig icke
de är ju två

Som skapat allt
du omkring dig här ser
och icke röra
det ska bli mer

Vad vackert ! du målar verkligen en fin bild av relationer och i synnerhet den mellan "Mor och Far". En riktig sagoberättar-stämning ligger över dikten men jag väljer att tro på denna sagan...
2008-10-23

  aol
underbar sann poesi
2008-08-10

  Mats Henricson
Rätt snällt ändå, vad vet jag......, har också skrivit till mina dagars upphov.. (läs om du vill)..
2008-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Tellus Fortuna
Tellus Fortuna