Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt motto här på poeter.se


Kunskap fördjupar glädjen - text

På förekommen anledning har jag idag inhämtat följande kunskap:
D.H.Lawrence (Lady Chatterleys Lover) dog 44 år gammal av tuberkulos på sin ranch i Mexico - som han köpt för pengarna han fick för orginalmanuskriptet till "Söner och Älskare".
Ordet "fouragera" stammar från franskan och betyder bl.a." införskaffa hö till militärets hästar" ( i anledning av våra vita höbalar på gärdena).
Den svenska huggormen kan bli 20 år gammal - om den har tur. Då den växer på längden hela livet kan den bli upp till 90 cm lång. (Snokarna 110 cm ca).Då den nu är fridlyst blir det intressant att se utvecklingen.
hälsar Den gladaste bland de glada;-)




Övriga genrer av vera gade VIP
Läst 353 gånger
Publicerad 2008-06-22 17:13

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Utan kunskap vore livet ganska visset, särskilt för oss nyfikna
2008-06-22

    ej medlem längre
Kunskap kan man aldrig få för mycket av ...
2008-06-22
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP