http://www.respektfullt.blogspot.com/

 

 

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dödshjälp inte dödsstraff!

 

Var gärna med och diskutera här: http://www.respektfullt.blogspot.com/

 

 




Ska man verkligen behöva bli kriminell?

 

Den kinesiske och kroniskt sjuka mannen suckade i tanken:

-Ska jag verkligen behöva bli kriminell för att få dö?




Fri vers av To
Läst 929 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-27 13:40



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Stark text att begrunda. Men att bli kriminell är nog inte lösningen. Dock tror jag att när livet inte har något mer att erbjuda än svår smärta, kamp, ångest, förtvivlan och enbart en väntan på döden - då kanske allt annat blir oviktigt förutom längtan att få lämna jordelivet...men var dra gränsen för att dödshjälp ska legaliseras?
På många sätt en svår frågeställning - utan att det skulle behöva vara det. Mycket handlar om respekt - för både livet och döden. Och respekt för människans önskan när det inte längre finns något hopp.
2009-06-13

  Markattan
Dubbelbottnat och tänkvärt.
2008-07-03

    ingvar VIP
Ja, tankegången är väl inte helt orimlig, kanske, för dem som inte har något hopp om tillfrisknande. Samtiigt är ju kriminalitet knappast något att rekommendera! Men är man förtvivlad - och obotligt sjuk - vill man nog helst dö, oavsett på vilket sätt.
2008-06-29
  > Nästa text
< Föregående

To
To