Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du var verkligen min fina Pärla. Men nu är du inte min, likväl en Pärla så vacker ändå....


En människas pärleglans

En dag jag fann
En pärla så vacker
men dold av sot

Jag putsade o gnodde
i två år
tills Pärlan glänste som solen självt

men när Pärlan nu glänste
så vackert o klart

Snart andra såg dess glans
o från mig den ville ta

Nu står jag här bredvid o ser på
när min Pärla hos andra är

Vad får man för att vårda ömt
nej just ingenting
för när ditt arbete är färdigt
då andra ser vad du gjort
då vill de det alltid från dig ta

Så nu blev jag utan min Pärla
han tagen blev
av andra som locka









Min Älskling




Fri vers av Jannike
Läst 386 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-24 02:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jannike
Jannike