Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
* Mina Jesustexter * www.poeter.se/Las+Bok?book_id=2683 *


det handlar om något större


hör du sången?
ser du skärvorna?
drömskärvorna?
anar du dansen?

glöm allt konstigt du sett
glöm allt skruvat du hört

det handlar om något större

damma av din egen bok
påbörja din egen resa

pilgrim mot kärlek
upptäcktsresande i glädje
lärling av frid

nöj dig inte med
åsiktsgemenskapen
inom fyra väggar
några timmar i veckan
i en homogen grupp
av idel välanpassade likar

det handlar om något större

om en aldrig tidigare skådad
medmänsklighet

om en maktstrukturkrossande
ödmjukhet och förlåtelse

om en revolution i frivillig enkelhet
och omsorg för de utsatta

om en skandalöst inkluderande
gemenskap

om kärlek och respekt
för hela skapelsen

om inre helande
och omdaning

om skaparens dröm
guds dans
det himmelska samhället

det handlar om något större

så mycket större...




Fri vers av Mattias Josephson
Läst 1272 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2008-06-24 08:29



Bookmark and Share


  Lia-Lej
Rungande applåder till dig Mattias. Pilgrim mot kärlek, upptäcksresande i kärlek, lärling i frid. Allt annat än dammigt!!
2008-07-15

    eva m h
Ja större än vi kan förstå!

Stort att läsa!!
2008-06-26

  Louise. J
Ett bokmärke för mig!
2008-06-24

    Iza
Riktigt bra skrivet!
och visst blir Livet lite bättre när man väl kommer till insikt...
2008-06-24

  Elaine.S VIP
Underbar läsning,bokmärke och applåd
2008-06-24

  Larz Gustafsson VIP
Ja, skall det handla om något större så måste det få handla om Någon som är större...än vi.
2008-06-24

  Jojo
Men så fint du skriver!
Det handlar verkligen om just det du skriver om.
Din dikt gjorde mig glad och jag tar mig friheten att skriva ut den för att kunna läsa den då och då.
2008-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson