Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rädda daggmasken

Kanske visste du inte att det finns hundra sorters daggmaskar som Darwin upptäckt på sin dagliga promenad i naturen?

Kanske visste du inte att det är jag som är masken som träds på kroken varje dag?

Kanske kände du inte den smärta som kroken vållar när den vrider sig in i mitt varande?

Kanske vet du var Föreningen mot Naturens Smärta finns?




Övriga genrer av vera gade VIP
Läst 436 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-24 16:42

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Martinson: Vem vördar daggmasken..
den djupe, den lugne odlaren,
den evige grå lille bonden i jordens mull.
2008-06-24

  Björn Nilsson VIP
Harry Martinsson skrev också i någon dikt om daggmaskens nytta som jordberedare. Maskarna är vänner till oss fast vi behandlar dem illa!
2008-06-24
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP