Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjömansvals

Jag var en sjöman på haven -
Mitt namn är i glömskan begraven.
Men hör du ett namn
i vågornas brusande gång,
så är det det namn
på flickan jag älskat en gång.

Hon sitter väl ännu och väntar
i hamnen och vädjar och längtar;
I vinter och vår
hon följer var skuta i hamn;
Men sen många år
vi ankrats i vågornas famn.

Jag var en sjöman på haven -
i bränning och dyning begraven:
Min kära till tröst
jag sjunger i stormande sjö;
Och hör du min röst
så minns mig, min älskade mö.




Fri vers av Erik L
Läst 973 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-06-24 21:04



Bookmark and Share


  Anna H
Det här var både sorgligt och vackert. Det känns som en äkta svensk dikt på något sätt. Jag gillar Dan Andersson och det här är ju inte så långt ifrån i stilen... Fint!
2008-06-29

    ingvar VIP
Ja, det är hög tid för tonsättningar av - inte minst - Dina dikter. Och absolut inget ont ord om "Gamla Nordsjön". Den var en fullträff i sitt slag!
2008-06-29

  Bibbi VIP
Håller med Ulla Tilemo här.
Applåd och bokmärke!
2008-06-26

  Stefanie Nerman
Så vacker,
man gråter nästan när man läser den, det spelas upp som någon gammal melodi i huvudet.
Den här bokmärks!
2008-06-26

  Andreasv
haha! Jag sitter och skrattar här...Denna var otroligt fin! Riktigt bra!
2008-06-26

  Andreasv
haha! Jag sitter och skrattar här...Denna var otroligt fin! Riktigt bra!
2008-06-26

    © Birgitta Wäppling VIP
Ja, denna skulle du kunna tonsätta/(låta) tonsätta.

Melodiöst och rytmiskt. Fina rim.
2008-06-25

  Yvonne
Väldigt bra med flyt och rim. Passar säkert i valstakt. Har du skrivit musik till? Om inte - be någon göra det. Lite sorglig, men det brukar sjömansvalser vara.
2008-06-25

  Bodil Sandberg VIP
Ja dax att tonsätta..sannerligen Erik..du är en mästare på "känslans" våg!!!!
2008-06-25

  -Ulla Tilemo- VIP
Dax att tonsätta, och jag säger det igen.....du är en mästare på att rimma så man inte ens märker att man sitter där och försöker sjunga!
2008-06-24

  Larz Gustafsson VIP
Underbart.
Tanken går till Harry Brandelius och "Gamla Nordsjön", en av mina favoriter (som förmodligen ytterligare någon kommer att bli provocerad av nu, vilket jag högaktningsfullt struntar i).

"I was a toiler on the sea" (Stranglers)
2008-06-24

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Jag kan höra hur vågorna slår
och hur doften av tång når min näsa
2008-06-24
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L