Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
www.sofiaroos.bloggspace.se


2/6 inlöddrad av en turk

Förlåtelse är i grund och botten at erkänna det förflutnas betydelselöshet

... och låta nuet vara som det är

*

Vilken dag!

Började dagen med en frukost ute på altanen i sommarhuset för att sen sjunka ner i solstolen med en bok fram till lunch. Nu var jag helt själv där ute och fick vara ensam med mina tankar ett tag. Älskar att vara det just nu.

Första dagen som "arbetslös" idag och då ska man anmäla sig på arbetsförmedlingen. Åkte i samma hiss upp som "p" från SATS som precis tagit examen som naprapat.... Lustigt... springer alltid i hop med "p" och nu fick vi göra första entrén på förmedlingen ihop med.

Det var skönt med sällskap där uppe.. man blir idiotförklarad där...

Jag har faktiskt valt detta själv, och ni behöver inte hjälpa mig att hitta nåt jobb. Har jag fixat bra själv sörru alla gånger jag behövt nåt.

Instruerad hur man fyller i uppgifterna på deras dator.. suck.. Låt mig va.. anmäl mig till a-kassan bara.

Det var snabbt avklarat, sen blev de fortsatt läsning och en cafe mocca på Mojo i solen nån timme innan det var dags att möta upp "Lilla M" vid Nordic Sea. Var medbjuden som sällskap på visningsresa till Nordic Blue ute på Lidingö. Å vilken kväll vi fick!!

Började med en drink inne i isbaren på Sea. Kontrast mot värmen ute idag Iklädda stora kappor med luva och vantar stod vi där inne och skrattade åt situationen. Brrr.. Kom även fram till att Flipflops inte va helt rätt val av skor i dag.

När tårna blivit blå så klev vi ut ur slussen till hotelllobbyn och fortsatte sen med buss ut till Lidingö. Älskar att hänga me "lilla M".. hon tänker som jag.

Väl där ute så var de dags för turskiskt bad... ha ha.. Vi låg där på ett stort marmorbord och blev skrubbade från topp till tå av två turkiska män som endast var iklädda en handduk runt midjan. Dom använde sig av en stor jätte löddrig svamp och starka armar. Grrr.. haha..

Vi fick sätta oss upp och dom stod framför oss och masserade vårt huvud, ansikte och brösten!!! Sen hällde dom en stor skopa med kallt vatten över oss som avslutning. Gaahhh! "The Wake up call"

Jag var bara tvungen å fråga innan jag trippade ut därifrån om han gillade sitt jobb..... " Yes I do " svarade han och såg väldigt nöjd ut... fast förvåndad över att jag hade mage å fråga....

Han hade mage å löddra in mina bröst, då får han fan ta det..Varma å nyskrubbade sprang vi skrattandes ner till bastun vid havet. Tystnad.... vi kan ha tystnad som säger så mycket... "silence speaks louder than words"

Jag : Ska vi hoppa i?

Lilla M : Är du galen?

Jag : Ja

We did it!! 2008:as första dopp i det blå! Såååå Gööttttt!!!

*

Jag börjar förstå bönder... hur dom klarar å va så där... skönt sunkiga.. Efter ett par dagar på landet så märkte jag att de e rätt lätt å sunka ner sig... Enda uppiffningen inför middagen var å hänga på örhängen.

**

Satt hos farmor igår och prata strunt. Älskar att höra henne berätta om gamla tider. Jag sa att jag nu snart en dag ska ta med penna och papper och skriva ner hela hennes historia ... från hennes uppväxt och fram till nu. Kul att ha det bevarat... hennes bakgrund.. som blev mitt liv... varför man hamna där man hamna... Mamma har redan gjort en sån storintervju med mormor, du är det dags för farmor att träda fram.
Övriga genrer av MinnaSofia
Läst 171 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-06-26 16:46Bookmark and Share


    StinusFinus
Hm, alla bönder du pratar om är faktiskt inte sunkiga. Det finns sunkiga människor i alla samhällsklasser.
2008-07-06
  > Nästa text
< Föregående

MinnaSofia
MinnaSofia