Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
www.sofiaroos.bloggspace.se


21/5 beroende?

"Om vi gör motstånd mot det livet vill lära oss kommer läxorna på ett mycket smärtsamt sätt"

Beroende är gränsen mellan försvar och känsla, en disktraktion från rädslan att känna tomhet. Det är olika saker som jag fyller min tid på och mina tankar med för att slippa känna.

"Det är ett val man gör medvetet, eller omedvetet för att inte var medveten, för att inte var närvarande i nuet."

Men förr eller senare så kommer något se till och driva dig till att återta kontakten med dina känslor och din energi.

Beroende.... genast tänker jag på knarkare, alkoholister... godisälskare... tänker jag vidare... så kommer jobb upp... tabletter, träning... kaffe... cigg... tv... sex.

Vad är ditt beroende?

Om du blir medveten om det, och förstår det.... så är det lättare att få bort makten och lockelsen bakom din "flykt"... För längst där inne så har du väl med en längtan efter kunskap... och den längtan är mäktigare än din rädsla.

Det är vissa beroenden som är lättare att "se" och märka ... men svårt att få stopp på.

Men det finns även "små" sätt som vi använder i det vanliga livet som är svårare att sätta fingret på.. De små sätt som som vi använder för att splittra vår energi och hindra oss själva från att få kontakt med djupare känslor inom oss.

Alla dessa beteenden och attityder som vi håller fast vid för att ha kontroll.. är också beroenden. Tex att träna som har varit en jätte stor del i mitt liv... blev ju så glad å slut av det... hhmm...

Även att planera in så många aktiviteter i veckorna så att man inte har tid att känna efter.. Att slå av på takten var rent skrämmande....

De e ta me tusan ett västerländskt kollektivt beroende.. hela vårt samhäller ser ju ut så! Prestera, prestera, bizzy, bizzy... duktigt där! Högre upp på stegen, upp i karriärssvängen, tjäna mer pengar... så du kan köpa finare saker...

.....Så förstärker vi det med socker å kaffe... fint sörru!

Finare att "göra" än att "vara".

Jag menar inte nu att alla som gör mycket i veckorna, gillar å ta en bärs eller älskar att träna är beroende..

Det är inte vad vi gör, utan hur vi gör det som kan skrämma mig.

Oavsett vilken form av beroende, så hindrar dessa beteenden dig från att känna dig sårbar... Du flyr för stunden.. för skulle du stanna upp och vara i nuet så skulle du vara tvungen att möta tomhet... och tomheten är fan inte trevlig... men det är där du sen träffar på dina rädslor.... och känslor..Sjävdiciplin att sluta med allt... kan oxå bli ett beroende ;)

Är det någon som inte är en beroende egentligen?

Sluta sträva, och ha roligt! Mitt nya motto!

Hur man ska komma ur beroendet? Mer om det i en annan blogg.. Detta har rört upp tillräckligt i mitt huvud för ikväll

*

"Z" lille lille bebis 6 dagar gammal.. .så fin! Ypperligt tillfälle att testa min nya fina kamera för första gången. Hans fötter blev min premiär i fotosammanhang.

Måste va så svårt de där... me å va nybliven förälder... när man inte lärt känna den lille nya krabaten som dunsat in med dunder och brak i ens liv.. Jag blir helt svettig bara av att sitta brevid och han skrek... och värre blev det när jag satt och höll i honom.. Men det var bara å ändra läge lite på krabaten, en sekund senare så sov han som en stock i min famn. Nöjd!

1:a sushin på 9 månader för "Z"

1:a Yakinikun för mig på 8 år... Att börja äta kött igen har gått sakta men säkert framåt ;) Fel val... mådde illa som en bäver hela eftermiddagen..

**

Testade nya pjucksen ikväll innan mitt pass. Grymt sköna, gick as bra att springa.

De va AFHV på tv apparaterna... (eller va de heter.. det där programmet dom visar roliga filmklipp som folk skickat in). Jag tokgarvar ju... livsfara på löparbandet... ett feltramp där så ligger man ju som en blöt hög brevid på golvet.

Försökte hålla skratten inne... vore ju för pinsamt om någon såg... men egentligen.... varför ska man hålla inne ett garv?

Full klass ikväll igen och micken funka. Grym energipåfyllning!....undra sa flundra om ja ska gå in till Löplabbskillen och säga att jag är nöjd me hans val av skor till mig..... eller.... näähh..

*


"Vilda liv sitter som på nålar

vilda liv gå ut nu solen strålar.

Allt är du, allt är ditt en gång.Vilda liv, gå ut och spänn din båge du är fri missa inte tåget,

det går nu, resan börjar nu.vill du veta merFör hjärtats lust och vind i seglen. För stadig kurs på stormigt hav. För allt som livet har att ge dig, och för att som det tar.Här och nu så stilla vajar gräset

här å du så här är oxå världen

full av ljus full av trädets susJag vill de dig vind i seglen, vara den som ger dig fart

det är så mkt jag vill ge dig...."

"Vind i seglen" med Anna Stadling och Idde.


Övriga genrer av MinnaSofia
Läst 217 gånger
Publicerad 2008-06-27 10:24Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

MinnaSofia
MinnaSofia