Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världen är brutal lilla fjäril


Röda blommans gula nektar
ropar fjäril kom till mig
men
regnets droppar slår mot dina vingar
hastigt störtar du mot mark
världen är brutal lilla fjäril

Finner skydd under trädets blad
vinden torkar dina vingar
men
åskans blixt då slår i träd
skogen börjar brinna
världen är brutal lilla fjäril

Eldens värme lyfter lilla fjäril
upp till himlen som är blå
men
med svedda vingar utan puder
hon faller ner mot elden då
världen är brutal lilla fjäril




Fri vers av Tärningen är kastad
Läst 2166 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2008-06-26 18:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oj, oj, oj sååå vackert ........
2021-02-04

  Bodil Sandberg
Den här är suverät fin..älskar fjärilar och dikter om fjärilar..dessa små fenomen - applåder och sparas
2009-04-03

  Eaglemountains VIP
Vacker i all sorglighet .....
2009-03-26

  Ilona _L
Gillar symbolspråket med en fjäril, - men - tycker jag du ska ta bort, det blir liksom övertydligt tycker jag.
2009-03-25

  Thommy
Vacker text som jag tyckte om.
2008-09-23

  Ewa-Britt Nilson VIP
Bråd ond död
glöd röd glöd
inget stöd!
Farligt vacker!
2008-06-29

  Larz Gustafsson VIP
Att leka med elden är farligt...lilla fjäril...
2008-06-29

  katnthepoet
Sorglig text men så vacker .
2008-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Tärningen är kastad
Tärningen är kastad