Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är så rädd att jag ska såra dig

 

Jag tynger ner din livsglädje
med mina bördor
jag kan inte se ljuset
som du talar om ...

Jag vill inte kväva dig
eller ge dig några löften
om att jag ska leva
som du vill lära mig ...

Jag andas av vana
och pratar när jag blir tilltalad
jag gömmer min sorg
i livets labyrint

Jag vill inte klaga
och inte vill jag såra
ej heller lova eller ge
något jag inte kan

Jag kan önska
så mycket ..
och hur ofta jag vill
när jag ser stjärnor falla
gråter jag  med dem

.. över rädslan
som lagt sig 
på  mina axlar
ligger den tungt ..

Jag vill inte att du ska bära
mina bördor ..




Fri vers av * Ammi *
Läst 800 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-06-27 00:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Aporna i trädet du vet
Där har vi människor mkt att lära oss tror jag
2011-12-02

  JNI
riktigt fint skrivet och berör något jag är övertygad om att många känner igen, men även att dela med sig sina bördor, så kan vi även lära oss bära dom på ett annat sätt..
2008-06-28

    tramp
kloka vackra rader
2008-06-27

  ¤Anne¤
ingen vill känna att man ger andra sina bördor, men det är vad vänskap och förhålanden är till för. hjälpa varandra
din text är så vacker
2008-06-27

  Elaine.S VIP
Bra skrivet.
"Jag andas av vana
och pratar när jag blir tilltalad
jag gömmer min sorg
i livets labyrint"

De orden säger så mycket,
som att leva i ett vakuum
och då är det svårt att tro
att det faktiskt finns någon
som vill bry sig.
Då är det lättare att själv välja
bort all omtanke...som man inte tycker
sig förtjäna...
2008-06-27

    eva m h
Det är väl den rädsla som hindrar relationer att djupna.
2008-06-27

  Carola Zettergren
Mycket bra poetat!!!
2008-06-27

  Sladjana Zubcevic VIP
" Jag kan önska
så mycket ..
och hur ofta jag vill
när jag ser stjärnor falla
gråter jag med dem

.. över rädslan
som lagt sig
på mina axlar
ligger den tungt ..

Jag vill inte att du ska bära
mina bördor .. "

U N D E R B A R T
2008-06-27

  -Ulla Tilemo- VIP
JOOOO Ammi, man måste bära varandras bördor. Där har du fel tycker jag, för du backar inte själv en tusendels sekund för att bära en kär persons bördor. Vi människor måste bära varandras bördor ibland.....bara ibland, i kärlek. Då gör vi det självklart....
2008-06-27
  > Nästa text
< Föregående

* Ammi *
* Ammi *