Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Läxan



Du ger mig en läxa
och jag protesterar
- vi varandras guid genom inre galaxer -
då jag med uppgiften förlorar
mina trygga banor

Med passaren
mäter du min själ
i en skärningspunkt
mellan tanke och själv
nålen naglas fast
punkten vars uppgift
projektet ofta varit
att dölja
att i drag efter drag parera
att inte hålen skulle blottas

Men jag vill våga
rädslor trotsa
svaga punkter med mod beträda
intellektets livlina väl förutan
med någon
svinga mig ut
att i självkänslans trådar
sväva fri
andra till mötes
och mig själv




Fri vers av Bögen
Läst 488 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-06-29 22:21



Bookmark and Share


  Rakel Lorner
Hurra!!! Jag blir alldeles lycklig! Här skall svaga punkter med mod beträdas.

Avslutningen är väldig vacker! Särskilt:

att i självkänslans trådar
sväva fri

Jag är fortfarande väldigt positiv. Det är nästan äckligt. Men denna text är ett fint avstamp inför en ljusnande framtid. Den är vår!
2008-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Bögen