Foto Ulla T                          "Till Bibbi" 

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Foto Ulla T                          "Till Bibbi" 




Blev en ton

Ylva Eggehorns dikt "Stå stilla i smärtan" har betytt mycket för mig. Men detta är ingen parafras på den, utan enbart mina egna upplevelser med den dikten som en medvinds solvarma hand i ryggen

 

Smärtan

gav vika 

 

jag har stått stilla i den

låtit dess svarta färg

bli glödhett röd

och bränna mig

i redan

ömma sår

 

åter gråtit

floder

 

inte sett

en enda väg ut

labyrinter

återvändsgränder

svarta

djup

 

tio dygns

smärta

 

var plötsligt

över och jag såg att

det inte var något svärd

det var en stämgaffel

jag blev en ton

det var en palett

 

till mitt livs

nya färger

 

 

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 354 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-07-03 11:17



Bookmark and Share


  Kalle.O
Så otroligt vacker att jag får ont i magen!!
2008-07-24

  Bibbi VIP
Tack älskade Ulla!
Såg ej först att Du skrivit mitt namn under den vackra bilden...
2008-07-14

  Bibbi VIP
En underbar utveckling av denna dikt Du gör här.
Applåd och bokmärke!
2008-07-14

  Diffusiaria
gillade denna
2008-07-10

  Hannadraken
Det här är en parafras av en Ylva Eggehorntext. Och en utveckling av den. Jag älskar Ylvas text och i ljuset av den blir din väldigt naken och berörande. *Kramar om*
2008-07-04
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP