Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gud vågar inte mig

gud jag tror jag har det nu
jag tror jag hajjar grejen
varför du inte vill ha mig
och varför du lämnat mig
kvar

gud du vet vilket väsen
det skulle bli vilken kala-
balik jag skulle ställa till
med

gud du vet jag skulle lugga
maria skulle klippa jesus-
barnets hår helt snett
sedan garva åt honom
tills han börja lipa

gud du vet jag skulle håna
dig narra dig vid varje
middag spilla vin på din
vita dress och gud då
skulle maria också bli
tokig och ni vill ju ge jesus
en stabil uppväxt utan
mobbning och gräl

så gud jag förstår dig
för du vet nog att skulle
du vilja hämta mig

jag skulle inte stå snällt
och vänta skulle inte le
inte ha öppna armar
inte se fridfull ut
jag skulle inte vilja
ha dig och dina
svettiga armhålor
floskler

och du vet att jag skulle
peka finger när du kom
och du vet jag skulle
spotta dig i ögonen
så att du inte skulle
kunna slå ditt rekord
i själhämtning
den gången heller

och herregud vad skulle
änglarna tro om sin
allsmäktige fader
han med gott rykte
han med goda
intentioner

vad skulle de säga
när jag tar emot dig
med fula ord och
klösande naglar
var rädd om ditt
rykte kära du

och du vet jag skulle
sparka dig i magen
hela vägen upp
så att din frukost/
lunch/middag/fika
kanske skulle
trilla ur och du
skulle behöva spy
ännu mer skit på
världen

gud du vet det
du bara vet
och maria håller
med det är bäst
såsom det är

rensa ut de andra
rensa ut dem
sedan när luften
är slut hos hon
med lila rosett

då kan ni hämta
mig

men ni ska inte
tro du ska inte
tro

att det kommer
vara lättare då
kära gud som är
i himmelen

det kommer inte
vara lättare då




Fri vers av Elin Katten Lo VIP
Läst 573 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-07-02 12:05



Bookmark and Share


  Staffan Welroos VIP
Tyckte den här var jävligt snygg! Bokmärkte t.o.m.! Stå på dig om han komer!
2008-08-30

    Erika H
Vilket driv du har i texten. Underbart att läsa någon som skriver i 110 km/h samtidigt som det bakas kanelbullar och fönas hår.

Ord och inga visor här! Och det är en uppfriskande klar källa.

Jag ler och måste läsa den en gång till.

Underbart!
2008-08-17

  Elin F
grym text, verkligen :) gillar stuket på den och hur du formulerar dig. bra gjort! :)
2008-08-15

    Din Mormor
det är rätt, bit dem i röven och sparka hårt som fan i mellangården. ta ingen skit och se till att du lever varenda sekund! :)
2008-07-02

  Inkarasilas
Höhö sitter och flinar brett som en krokodil så nice nice som att svälja rakblad på tvären och jag ber om mer, gimme moooooooore! Tjo på dig, skitkul ju.
2008-07-02

  Blodros
..gillar uppkäftigheten i texten.
2008-07-02

  loren
:) jag gillade texten och sen så studerade jag bilden
den e grympan... speciellt rödvinet
2008-07-02

  genni
oavsett tro :) så var den här texten "himla" bra;)
2008-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Elin Katten Lo
Elin Katten Lo VIP