Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BARN AV SIN TID


Har du någonsin tänkt tanken
att vi alla är barn av vår tid?
Hade jag vuxit upp under 20-talet
hade jag med säkerhet varit kommunist!

Hade jag varit ett barn av tidigt 30-tal
ja, då hade jag kan hända varit nationalsocialist?
Själv växte jag upp under 50 och 60-tal.
Detta faktum formade mig till äkta humanist.

Så när du läser om historien,
försök att sätta tankegången in,
in med hjälp av tidsaspekten
försök att inte genast avlägga dom.

Nu är det varken 20-tal
ej heller 30-tal
kanske inte ens 60-tal.
Vad tänker du just nu?




Fri vers av Nils Sondefors
Läst 533 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-02 15:53



Bookmark and Share


  ~Leonardo~
jajamen..vi har färgats av vår barndom, och uppväxt såklart.
fast så många olikheter ändå, gemensam barndom till trots.
Ideal kanske präglas på grund utav dom syften man har?!
och vem man är som person givetvis.
2009-02-11

    gnupung
Jag är född i början av 90-talet, så för mig finns det inget att minnas. Vi har inget världskrig, vi har ingen revolution. Men jag tror på ärlighet och acceptans. Och kärlek, på något vis ändå.
2008-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Nils Sondefors
Nils Sondefors