Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gud o satan


det är mänskligt

I kyrkan av marmor står prästen
och hans ögon lyser en stund
bakom avträdets nernötta slitenhet
står horan o betjänar en kund

renlyckans säd kan ej tvätta leriga skor
eller evigt smutsiga själar i vilka djävulen bor
när saligheten kommer ur kundens flens
fårstår han att guds kärlek är utan gräns




Fri vers av Håkan
Läst 532 gånger
Publicerad 2008-07-03 20:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan