Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FRITT FRAM

upplandsslätten breder ut sig framför oss
ett panorama jag sett förut
här svävar falken
här finns inget som stör oss
fritt spelrum nu för längtan ut
vägen vi färdas på tar oss mot södern
nya vyer
solskensliv
nordbor som går mitt i vintern och glöder
med sin överskottsenergi


fritt fram för instängda sånger
släpp fångar loss
det är vår
långt bort från ångest och ånger
allt sjukt jag gjorde i går
fritt fram
för kusten är klar nu
resan börjar i gryningen
fritt fram för frågor och svar nu
kom så trotsar vi skymningen


barndomsdrömmarna tar tag i ratten
de har alltid dröjt sig kvar
vilda vägar och vildare vatten
friheten känns underbar
som den gången den där natten
då vi var som luffare
fri som vinden, vild som katten
innan allt blev tuffare


rulla på genom främmande städer
i vår jakt på friheten
rulla bort ifrån mödrar och fäder
ständigt in i framtiden
full fart bort från komplexen som hämmar
och från jantes stränga dom
nu får konstnärens hjärta bestämma
knoppar får slå ut i blom

LARZ GUSTAFSSON 051218






Fri vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 368 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-10 05:54



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Det är precis så det är...längtan efter friheten när man är på väg in i framtiden...
2008-07-10

  SportPoeten.
Helt galet genialt!

Inte sedan Eldkvarns "Hjul som rullar hem" har jag läst en text som fått mig att längta efter den underbara känslan när en lång bilresa börjar.

Tackar!
2008-07-10

  mare VIP
..härligt skriven......slå ut i blom...ljuvligt !
2008-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP