Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Därför hade Bödlar ingen vilodag.


En Bödels -att göra lista

Måndag morgon:
Hämta ut den nya dubbeleggade yxan hos Smeden.
Prova den på vedkubben. Öva svingen!

Tisdag:
Fixa mer rep till Giljotinen.
Smörj fallgropsluckan
Häng upp nya fästöglor.
Frisören rakning; allt, överallt.


Onsdag:
Gå till skräddaren och be honom:
Sy upp Bödelrocken, sprätta magen bredda.
Fålla ärmarna, ta bort muddarna
Fästa huvan med bättre sömmar
Lägga på en högre klack på skorna
så att man når upp.

Torsdag:
Provring i bödelklockan på stora torget.
Gå och hämta läderpiskan hos svinskötaren
Ordna med motvikter till hävstången
på Giljotinen.


Fredag:
Knyt hängöglorna
Förbered de dödsdömda läs bön blabla..
Se till att de får sin sista måltid.
Fixa ruttna ägg till åskadarna.

Lördag:
Sätt upp anslag om:
Halshuggning
Hängning
Isärdragning
Piskning
Stening
och...
Tusen nålar!

Söndag:
Vilodag?




Övriga genrer av Jaramald VIP
Läst 457 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-07-09 00:53



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Det märks att han är statsanställd..!
2009-10-17

  Inkarasilas
Bizzy bizzy, hehe ser honom stressat dra på sig huvan och hasta iväg mot torget, 342 halshuggningar idag, let's go to work!
2008-07-09

  Rasmus Ström
Tragikomiskt
2008-07-09

  Mangal VIP
Dina uppslag till texter upphör aldrig att förvåna mig. En eloge till din tankesmedja!
2008-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Jaramald
Jaramald VIP