Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min bästa illusion





I fantasin och förhoppningen
springer jag så mycket fortare

än dig
och alla andra

Hinner ifatt,
springer runt dig,
springer om dig,

varvar dig oräkneliga gånger
utan att synas

och snart har jag sprungit ifrån dig,
högt upp bland mina moln


Jag väntar vid horisonten.
Solen börjar gå ner

Ett telegram:

Du berättar
- alldeles i förbigående -
att du tagit en annan väg.



Solen sjunker mot marken
världen brinner röd och lila



och natten är så lång i lilla huset




© Anders Bek, 2/5 2004




Fri vers av Anders Bek
Läst 867 gånger
Publicerad 2004-05-02 20:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders Bek
Anders Bek