Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trollmöte

Så i den ljusa sommarnatten
kom de plötsligt tumlande
bland alla de andra gråludna stökiga
trängde sig fram över den beslöjade åkern
och nådde utan förvarning mitt medvetande

Alla mina stora rädslor
De hade väntat så länge
och ville inte inordna sig i någon kö
Bullrande och otåliga ramlade de ner i mig
och det gjorde så ljuvligt ont

Välkomna!!
Var har ni varit?

Förlåt att jag trängt bort er alla så länge
Säg nu äntligen vad ni vill ha sagt
Låt mig damma av er så att jag får se er
helt tydligt!

Vad är det nu ni vill göra med mig?
På vilket sätt vill ni begränsa mig?
Vilka områden i mitt liv är det som ni i all osynlighet
mutat in?

Låt oss så äntligen få bekanta oss med varandra
Här och nu
I denna ljusa sommarnatt
Se varandra i vitögat!!




Fri vers av Lia-Lej
Läst 505 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-09 19:13



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
MYCKET BRA POETAT!!!!
2008-07-09

  Kristina Wallbing
Ja, kan det finnas en bättre mötesplats med troll, än i den ljusa sommarnatten! Vilken bra bild! Och viktiga frågor du ställer;
"På vilket sätt vill ni begränsa mig?"
Detta att våga se sig själv så tydligt det går för att förhoppningsvis kunna bli fri. Du beskriver det så insiktsfullt och målande!
2008-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Lia-Lej
Lia-Lej