Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nej, detta finns inte egentligen, Inte för mig iallfall, Men det finns lite två toner i denna dikten, en ganska Naiv och en lite allvarligare.


Förra julen och "samma tid nästa år ? "

Vår eller min kanske familj har en tak kupol
Som jag egentligen tycker är ganska onödig
För vem skulle vilja glo upp i vårt
Fula köksinnertak

det intressantaste där är
Den där fläcken från förra julen
När min kanske farbror bestämde sig för att spy
Upprätt på en grön plastpall

Min kanske mamma säger att det är för ljuset
Men jag förstår ändå inte riktigt

Det finns ljus i trädgården också

Hon säger att det inte spelar någon roll
För hon orkar inte förklara
Eftersom det är så jävla uppenbart för alla andra

Alla andra som inte är jag
Alla andra som i detta fallet
tyckte att förra julen var hysteriskt kulig
med extra mycket glitter spyor och
självförnekelse beträffande om vinet var rött eller bara
piss gult

Jag antar att jag tänker annorlunda
Jag tänker på alla de sneda skarvarna och
Allt damm all flugskit och hur
Jävla lätt det skulle vara för en tjuv att
Ta sig in genom vår fina ljusinsläppande
Tak kupol

Och på hur moster bröt benet när hon skulle röka
Och grät och grät
För cigaretten blev blöt av all snön
Och senare när min blåmärkes täckta kusin viskade hejdå för
Han får inte prata med någon
Hur hans pappa bara drog i honom gömde honom

I hans ögon såg jag hur han önskade
Att pojken hade lämnats hemma

Det är sådana saker jag tänker på
Men ingen bryr sig om att förstå det
På något sätt gör det mig lite ledsen

Och på något sätt får det mig att vilja be alla fara åt helvete

Utom min lilla blåmärkestäckta kusin
Han ska jag ta med mig till närmaste stjärna och


Bygga det hem han aldrig haft




Fri vers av Jolly Roger
Läst 431 gånger
Publicerad 2008-07-09 23:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jolly Roger
Jolly Roger