Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En människa behöver inte sitta i fängelse för att vara fånge


Släpp din ande fri

Må du aldrig bli någon
som placerat sin själ
i en glasburk
och lyckats skruva till locket
inifrån
så hårt
att du inte lyckas öppna det
och slippa ut
utan får finna dig i
att beskådas
värderas
kritiseras
av alla som vet
hur en själ ska se ut
och bete sig.

Nej
släpp din ande fri
låt den flyga som den behagar
som en blå fjäril
som äntligen
hittat vägen ut från burken
vars väggar den ständigt slog emot
och som var så trång
fastän fjärilen trodde
att burken var livet.
Släpp din ande fri
att få röra sig
i en evig rymd
utan väggar
dörrar
eller begränsningar





Övriga genrer av ingvar VIP
Läst 602 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-07-10 10:57



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Mycket sköna ord.
Applåd och bokmärke.
2008-07-15

  Mangal VIP
Sanslöst vackert!
2008-07-11

  Michaela Dutius
En underbar dikt som är en njutning att läsa- men så sant- må ingen sätta sig i ett frivilligt fängelse
2008-07-11

  Viktoria Olausson
underbar meditativ läsning! Tack!
applåd och bokmärke!
kram
2008-07-11

  Kristina Wallbing
Nej, må vi aldrig begränsa våra liv i glasburk! Du beskriver så fint om den frihet vi alla har men kanske inte ser, eller rent av missbrukar.
Locket som skruvats till INIFRÅN, är en intressant bild av hur ont vi kan göra oss själva.
2008-07-10
  > Nästa text
< Föregående

ingvar VIP