Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När de river våra hem...


GhettoCruises


Det går isbjörnar
på gatorna i Stockholm
De huttrar och fryser
benen i märgen
i skyltfönstrens sken
alfahannar och alfamödrar
skinnflår sina barn
för att själva slippa frysa
det är så det går till här
Hemmen har de glasat in
de stänger klockan nio

Ungdomsgårdarna har försvunnit
kvar finns en krater
ingen fotboll, inga stökiga
uppkäftiga ungdomar
bara ett stort jävla gruschakt
allt enligt tysk avrättningsfilosofi
Arbeit Macht Frei
I gropen ska det byggas
bostadsrätter för övremedelklassen
folk med stil, folk med pengar
att glasa in sig i
och allt stänger klockan nio

Och vi kan bara stå och se på
när torghandeln försvinner
och boutiqer ploppar upp
och hur Ali och Janne
ersätts av den nya turistnäringen:

GhettoCruises
förortsmorsor - så exotiskt!

-" Wellcome to the swedish tvättstuga
and this is the typical swedish "argtvättstugelapp"
Var god mata ej orangutangerna"

De skulle bara veta...
En dag kommer vi
mina vänner och jag
Ali, Janne och Sätras alla förortsmorsor
till era villaområden
bygger betongklossar
Turkiska kitschaffärer
med vattenfallstavlor
och vi ska bränna varenda mercedes
och låta barnen leka med era navkapslar
Ja,
ett sånt rövknull ska ni få
att ni inte kan gå eller shoppa på flera veckor
Öga för öga, tand för tand




Fri vers av Pontus W.U
Läst 857 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-07-13 17:58



Bookmark and Share


  Ordregnspoeten
Härligt! I love you...
2008-07-16

  Inkarasilas
Psschhhhhh säkringarna flög åt helvete och jag skrattar så jävla högt att det är otäckt I Kid You NOT, det här var skööööönt för en förbannad terrier.spassiba.
2008-07-14

  Ilona _L
Bravo!
Jag hänger med dig Pontus!
2008-07-13

    miramari
"vi fryser ihjäl det är så kallt..."

Bra text om vart vårt samhälle kan vara på väg. Åt helvete...

Vi segregerar istället för att integrera.
2008-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Pontus W.U
Pontus W.U