Bara några tankar
till min diktarvän
Yvonne

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara några tankar
till min diktarvän
Yvonne




Mänskligt

 

det sägs att man i

orientens tillverkning

av mattor väver in ett fel för att

påminnas om att vår herre inte

har skapat människan perfekt

 

och jag tänker på alla saker

som bara försvinner som i

Mary Nortons böcker om "Lånarna"

allt man inte hittar kanske kan

lätta våra bördor

 

allt du kastat bort

och ångrat

kan ges en mening om du

ser betydelsen av att det var

dags att gå vidare och det

bortkastade höll på att

hindra dig

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-07-14 23:23



Bookmark and Share


  katt.inc
Så fint och vist och klokt, gillar speciellt liknelsen med orientmattorna. Din dikt är tänkvärd. Tack.
2008-07-17

  Michaela Dutius
Mycket vacker och fylld av vishet
2008-07-15

  beuys
Så fint du skriver. som en rund saga.
2008-07-15

  © anakreon VIP
Tack till Yvonne som ju
gav oss chansen läsa detta.
(åsså till Ulla, oxå!)
2008-07-15

  Michaela Förne
denna var så otroligt bra så jag vet inte vad jag egentligen skall kunna skriva. Det saknas liksom ord.
2008-07-15

  Erik L
Kloka rader i en tankvärd text!
2008-07-15

  Vilsen Annette-hittar vägen
Tack för denna kloka text!
och visst är det så mänskligt att göra fel ibland eller slänga iväg det som inte behövs. Så om det är saker eller kanske dåliga minnen....
2008-07-15

  Nicklasb
Den som inte kan släppa sina drömmar måste leva livet sovandes!

Eller nåt liknande!
2008-07-14

  charlotte hedendahl
Sann, innerlig och fin poesi!
2008-07-14

  Lejonhjärtas poesi
Härligt mänskliga tankar från en lika mänsklig som härlig poet!
2008-07-14

  Il poeta della luna
Ärligt och innerligt
som fångar läsaren!
Duktigt poetat!
Jag gillar!

Patrik [läs gärna min senaste text]
2008-07-14

    Vit Vinge
Här är det äkta sanning som skrivs
2008-07-14
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP