Det är tur att den finns, den där andra världen. Hur skulle vi annars klarat oss, speciellt vid alla dessa stunder när vardagen låg så där stor och vilade framför våra fötter." />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är tur att den finns, den där andra världen. Hur skulle vi annars klarat oss, speciellt vid alla dessa stunder när vardagen låg så där stor och vilade framför våra fötter.


I en annan värld...

 

 

Två små steg, bortom kröken,
där i den lilla frånvaron,
vattnade hon cyklar och beundrade bakgrunden
av blågrå sträv betong.

Hon såg förgängligheten, i strida strömmar
rinna under fötterna, vidare ner mot något underligt.
Tänk vad lite lera
och en klick omtanke kan göra.

Hon lät fingrarna spela på några ekrar,
såg hur ljudet studsade mot asfalten,
en öronbedövande tysthet,
som lindade sig runt drömmarna.

Två steg bakom kröken, där,
i det som inte var hennes närvaro,
i den världen, dansade rösterna
en felstavad  vals,

så nära...

Hon blundade för en sekund,
lade alla intryck, i sina händer,
medan de sista dropparna
letade sig ner mot marken.

Två små steg, bara två till,
runt nästa krök,

så nära...

 

 

 




Fri vers av Leif Furstedt
Läst 352 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-16 16:26



Bookmark and Share


  Bubamara - Maria Zakrisson
här är verkligen en paus
det, att vara så nära och välja att vänta, känna i det som finns
för att sedan välja-det stora välja-eller låta bli

kanske är det inte runt hörnet
utan just här, just här
det stora äventyret är

det är så jag tolkar

men det bästa med texten är, att inte veta var hon kommer ifrån, eller var hon ska. bara förnimningar.
och att i den här pausen finns något stort.

vackert
2008-07-16

  Larz Gustafsson VIP
Äventyret kan börja just där...
2008-07-16
  > Nästa text
< Föregående

Leif Furstedt
Leif Furstedt