Foto Ulla T

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Foto Ulla T




Att döma

 

jag är en sådan där social

person som blir glad

av att träffa

människor

 

idag träffade jag en människa

som granskade mitt röriga hem

och jag kände en

kritisk blick

 

och tänkte att nu ska vi inte skena iväg

tro att det är så illa som det ser ut

han vet ju i vilket skick

jag befinner mig

 

igår hade jag ont i ryggen men

när jag hade jobbat en stund

så gick det över

man får hålla efter latmasken

 

orden träffade mig med en snärt

och jag blev förbannad

men föredrog att tiga

somliga förtänar inte uppriktighet

 

jag tänkte på indianens ord

 

låt mig gå

i min grannes mockasiner

i fjorton dagar

innan jag dömer honom

 

vi kunde halverat våra smärtor

genom att dela dem

då vi båda mist våra kära

men vi har valt olika vägar

 

sorgens ansikten

är lika många som de

sörjande och jag

har lovat mig själv

 

att inte döma

någon annan

även om jag får

en näve i magen

 

att förstå att

andra inte kan förstå

hur jag mår när det

inte syns utanpå

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2008-07-16 17:34



Bookmark and Share


  charlotte hedendahl
Kloka och insiktsfulla rader
2008-07-16

  Lejonhjärtas poesi
Livskloka tankar som du så briljant sätter på pränt.
2008-07-16

  KristinaE
härliga rader om livet, visdom att ha som ledstjärna - underbar bild, känner doften av tång mm
2008-07-16

  Bibbi VIP
Nej, "somliga förtjänar inte uppriktighet" det har jag också fått lära mig samt att "sorgens ansikten är lika många som de sörjande"
Du är vis Ulla.
Applåd och bokmärke.
2008-07-16

    Melona
Jo,


fasen, vad du är klok alltså!
2008-07-16

  © anakreon VIP
När vi väljer att inte visa vad vi känner
väljer vi kanske också att inte dela vår
smärta?
Louis Armstrong berättade för mig att han, när han försökte spela blues, av King Oliver tidigt fick lära att "never wear your trouble in your face".

Kanske skall vi våga mera?
På frågan "Hur mår du?" är vi alldeles för snabba att svara med en vit liten lögn - man vill ju inte störa...
2008-07-16

    Pascali
Oj! Verkligen jättebra skrivet! :)
2008-07-16

  Fånga dagen
Bra text verkligen och jag håller med dig ush
ta det i din takt det gör jag med

Kram Anna-Karin
2008-07-16
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP