Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gyllene År

Det är ett uselt liv för den som siktade högt
Ur det heta blodet kom vaddå
varför gjorde du det
för minnenas skull?
Ditt förflutna ditt tomma spöke,
Ur det arma livet kom vad

När dina händer
är du
dina fötter är dom,
din kropp en bön som sörjer
din förlorade tro
Alla ord som utspädda
i mediagospels till slut, så skönt så skönt

Så skönt, så skönt!

Det är ett uselt liv för den som siktade,
alldeles grått för den levande döde

Har du vägt hur mycket lamm är du?

Det är ett uselt slut för dom ofödda barnen
för ännu ett oanvänt bröst

För ett valpigt försök
på kirschwasser-sprit
13 år det regnar mot jorden
15 16 17 år
För den cancersjuke utan gud
för den inbillat sjuke med symptom
För den skadade utan bår
Det är ett uselt slut på dina gyllene år




Fri vers av tripto nin
Läst 496 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-07-18 16:31



Bookmark and Share


  fredrika08
Det här är det absolut bästa jag läst. Allvarligt. Det är skönt att inte vara den enda som känner sig som i dikten ibland.
Eller - skrev du så för att det lät fint eller för att det var sant? Jag menar absolut inget stötande med det, det bara kom upp då jag funderade. Lova mig en sak - fortsätt med dina dikter. En vacker dag upptäcker någon dig, om de inte gjort det än! :) Lycka till.
2008-07-21
  > Nästa text
< Föregående

tripto nin
tripto nin