Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några tankar kring den stora Allein-Gott-trion ur Bachs Achtzehn Choräle för orgel


Allein Gott in der Höh´ sei Ehr

Må alla dansa
som förmår uppleva
att detta är gammal dansmusik
av förnämligaste slag!
Ty när musiken klingar
tror jag
att vi som älskar sådan musik
- och vi räknas i millioner
bara i Europa -
kan finna litet ro
i vår själ som hamrar och bankar

Så stäm upp, du Bach,
du som än förmår
gripa tag i människors hjärtan
och spela för oss
din musik
tills den outsägliga stund är inne
då friden, den eviga
skall dämpa
alla hjärtans hårda hammarslag
och alla vreda böljor
lagt sig till ro
för evigt
i kärlekens
vidunderligt vidöppna famn







Övriga genrer av ingvar VIP
Läst 468 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-07-19 22:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ingvar VIP