Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sista oskulden i Vatikanen

Tiden går som kullerstenar aldrig går
Den står stilla, tiden
Och era ryggar är fortfarande vända
mot dataskärmen

I min del av rummet:
Jag håller på att slukas av
världsfrånvända munkar
som krampat sig fast vid sin dygdighet
intill vansinne
Nu
Bara sekunder kvar till
Sex
De
mo
ners
Ut
lös
ning

1. Aaaaaaaaaah 2. Aaaaaaaaaah 3.Aaaaaaaaaah
4. Aaaaaaaaaah 5. Aaaaaaaaaah 6. Aaaaaaaaaah

De lämnar rummet i en exakt rak linje

Jag är den enda kvinnan kvar i Vatikanen
här i mitt eget rum
Ni vänder er mot mig
dataskärmen lyser kärnkraftsljust bakom er
Ni har tappat er mänsklighet
allt är skuggor
Ni säger sex olika saker
alla vinklade
och jag förstår inte ett ord
Sex timmar senare slår det mig
men det är försent
De har redan tagit min oskuld
Flyget lyfter mot Italien om trettio minuter
Jag skulle inte ens hinna
skära kuken av en enda av er
Inte så långsamt som jag skulle vilja




Fri vers av Tess the mess
Läst 591 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-07-21 08:31



Bookmark and Share


  isidore
Jag har väldigt mycket emot de sataniska charlatanerna. asbra text.
2008-07-21

    Trast
Alltså jag har inget emot Vatikanen, påvedömet eller katolska kyrkan. Men jag gillar den här dikten: dess sifferlek, de burleska utlösningarna samt den överraskande våldsamheten på slutet. Skriven av en Järnjungfru tror jag bestämt!
2008-07-21

  Tess the mess
SuperSweMe3.
Det är inte riktigt datorn som är grejjen. Utan mer distansen hos människorna framför den.
2008-07-21

  Larz Gustafsson VIP
Vatikanen är ett tillhåll för demoner.
2008-07-21

  SuperSweMe3
"vi har" vad sitter du framför? jo en dator....
2008-07-21
  > Nästa text
< Föregående

Tess the mess
Tess the mess