Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ondska




Han satt där på gatans kant
Ihopsjunken och på sorgsens brant

Ingen som brydde sig om honom där
Ingen som ville ta i honom som han är

Han gick fram till dem han såg och han hopp fick
Men det var falskt för de ryggade och gick

Allt han ville vara att hälsa och få värme
Önskade att bli älskad och gick närmre

Men där han ingen närhet fick
Så han vände runt och gick

Så en dag han en glad man fick se
Han gick fram för att närhet ge

Allt han fick var dock ett slag
Ett slag som inte var av denna dag

Han kände smärtan i hans kropp på ett konstigt sätt
Han kände att detta var verkligen inte rätt

Ramlade ned på marken med blodig nos
Allvarligt skadad och sneglande mot himlens kos

Hunden gav ifrån sig ett kraftigt tjut
Att lära sig att människan är ond blev hundens slut




Fri vers av P-M Lundberg
Läst 379 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-07-22 00:56



Bookmark and Share


  Angeldust
Säger som en annan skrev usch. dumma människor :-/ bra skrivet med rim å så där..men svårt för såna här texter.Kram Tinny
2008-07-29

  MammaMia
Otäck text tycker jag. Men skickligt hur du la upp det....
2008-07-25

  Blomster
Den här byggde du upp på ett mycket bra sätt! Att inte avslöja huvudpersonens rätta färg förrän sista stycket gjorde alstret än mer förfärligt än om du hade gjort det i början.

Som djurvän kan jag bara säga: ruggig text som jag önskar att jag inte läst (jag vet ju att sådant du skriver om är vanligt förekommande men jag vill liksom inte veta...) - vilket ska ses som ett bra betyg!
2008-07-22

    undefined
nej men usch, va hemsk :o Trodde det var en människa först.
2008-07-22
  > Nästa text
< Föregående

P-M Lundberg
P-M Lundberg